Betonlook is een upcoming trend wat veel sfeer en warmte geeft met een industriële touch. Bekijk hoe we deze methode gebruikt hebben voor een open haard.

 

Beton Ciré / Betonlook

Badkamer afgewerkt met Beton Ciré.
Dit geeft een industriële look, maar wel met een warme uitstraling.

Beton Ciré is een cementgebonden stucsoort die vele toepassingen kent en vrijwel op iedere ondergrond hecht. Beton Ciré is uitermate geschikt voor badkamers, keuken, vloeren en open haarden. Het is zelfs mogelijk om het in de douche te verwerken of op uw terras. Dit komt door de volgende eigenschappen:

Slijtvast

Beton Ciré is een sterke, slijtvaste stuc die vanwege de cementbasis duurzamer is dan stucwerk op kalkbasis. Om ervoor te zorgen dat het kras-, water- en vuilwereld is, wordt er een coating aangebracht. Dankzij de coating is de Beton Cire zelfs geschikt in de keuken als aanrechtblad. Deze coating zorgt ervoor dat het stucwerk tot wel 16 uur lang beschermd is tegen o.a. aceton, thee, koffie en wijn. Traditionele aanrechtbladen zijn doorgaans gevoeliger voor dergelijke invloeden. 

Watervast

Dankzij de unieke samenstelling en afwerking is het zeer sterk en bovendien watervast. Dankzij deze combinatie zijn er vele mogelijkheden en wordt Beton Cire steeds vaker toegepast in badkamers en keukens. Raadzaam is om te vermijden dat er plekken ontstaan waar langere tijd water op blijft staan. Water, in combinatie met zeephoudende producten, kan na langere tijd ingewerkt te hebben de beschermingslaag aanpassen. 

 

 
 

Naadloos

Beton Ciré is watervast, slijtvast en heeft in tegenstelling tot tegels geen voegen. In de douch eis dit een enorm pluspunt. Er zin namelijk geen voegen die vochtig blijven en gevoelig zijn voor schimmels. De muren zijn makkelijk af te nemen en schimmelvorming krijgt geen kans. 

Hygiënisch

Bacteriën en schimmels kunnen mogelijk hechten op het oppervlakte van Beton Cire. Het is namelijk een alkalische wandafwerking. Dat houdt in dat het van zichzelf al schimmelwerend is en bacteriën zullen zich er niet thuis voelen. Dit maakt van Beton Ciré een uiterst hygiënische afwerking voor uw badkamer. Een bijkomend voordeel is dat u geen last meer heeft van schadelijke restproducten van de gebruikelijke schoonmaakproducten. 

OF BEL 0614525543